ZOEKEN:
Leesplezier en 21ste eeuwse vaardigheden

Schooljaar 2017/2018

We zijn heel blij met – en trots op! - de samenwerking met scholen en kinderopvang in de regio Amstelland. Samen zetten we in op vergroting van leesplezier, ouderbetrokkenheid en het aanbieden van doorlopende lees- en medialeerlijnen.
Ook dit jaar zullen jullie daarom een paar ‘gouwe ouwen’ in ons aanbod terugvinden, sommige in iets aangepaste vorm.
Maar daarnaast hebben we het programma voor de 21ste eeuwse vaardigheden uitgebreid. 21e eeuwse vaardigheden, of 21st century skills, zijn competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. Competenties op het gebied van mediawijsheid en informatievaardigheden bijvoorbeeld.

model 21e_eeuwse_vaardigheden_600
Bronvermelding afbeelding: SLO en Kennisnet

Nieuw voor de jongsten is ontluikend programmeren met Botje Bij. Botje loopt een route in de klas, die de kinderen zelf hebben geprogrammeerd. En met de toekomstige brugpiepers maken we een online quiz Brug naar de bieb.

Naast het basisonderwijs werken we ook veel samen met het voortgezet onderwijs en het MBO. En ook binnen kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO’s bieden we steeds meer mooie programma’s aan. Daarom staat dit jaar ons complete aanbod overzichtelijk in één programmaboekje.

“Mijn twee kinderen zijn bij een bibliotheekles geweest, ze vonden het zo leuk dat we nu iedere week naar de Bieb gaan”

Behalve het veelzijdige lesaanbod, zetten we ook in op strategische samenwerking met scholen om leesplezier en 21st century skills te borgen. Het meerjarige samenwerkingsprogramma de Bibliotheek op school is een mooie methode om leesplannen structureel uit te voeren, met behulp van bouwstenen als de Monitor en SchoolWise of Aura. Ook de Cursus Open Boek blijft inspireren: dit jaar hebben we de 50ste docent opgeleid tot leescoördinator in regio Amstelland!

Tenslotte: Wist je dat we naast educatieve lessen ook veel andere programma’s in bieb aanbieden? Culturele en sociale programmering. Voor volwassenen maar ook voor kinderen, denk aan workshops zoals Mad Science, Robotica of boekjes maken.

Hartelijke groet,

Gertrude Hoogendoorn
Hoofd Educatie & Programmering de Bibliotheek Amstelland

Bestellingen en meer informatie
Voor bestellingen en meer informatie over alle activiteiten per doelgroep ga naar 
https://webshopeducatie.debibliotheekamstelland.nl/Home