ZOEKEN:
Digitale diensten

Over het aanbod

Op deze pagina staat het complete aanbod aan digitale diensten van de Bibliotheek Amstelland. U vindt hier informatie over het lenen van e-books, het gebruik van digitale muziekdiensten, online cursussen, geanimeerde prentenboeken en een groot aantal databanken. Alles over onze apps vindt u op een aparte pagina
 

E-books lenen

U kunt met uw bibliotheekpas zonder extra kosten e-books lenen. Maak eenmalig een webaccount aan en u kunt beginnen met het lenen van e-books. E-books lezen bij de Bibliotheek kan op verschillende manieren: op uw tablet of smartphone, op uw laptop of computer of op uw e-reader. U kunt maximaal 10 e-books tegelijkertijd lenen voor 3 weken. Bekijk het aanbod op www.bibliotheek.nl/ebooks en maak een account aan.
 

iPad-café

de Bibliotheek Amstelland organiseert regelmatig iPad-café's voor zowel beginners als gevorderden. Kijk bij ons programmaoverzicht voor de datum en inhoud van de komende iPad-café's.
 

Muziek lenen bij de bibliotheek

Muziekweb biedt een landelijke dienst om muziek te kunnen lenen. Cd’s, muziek-dvd’s en lp’s kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag aangevraagd en naar de lokale bibliotheek verstuurd worden. Let op: elke gehonoreerde aanvraag kost €2,50.  Op de site zijn veel liedjes gekoppeld met Spotify en Youtube. Je kunt ze dus direct beluisteren en de videoclips bekijken.
MuziekwebLuister is een dienst waarmee u in de bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunt luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.


Online cursussen

Als lid van de Bibliotheek kun je vanaf 14 november een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Je kunt kiezen uit 30 cursussen in diverse categorieën. Daarnaast krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Lees ook: De Bibliotheek introduceert 'Online cursussen van de Bibliotheek'


Digitale luisterboeken

Met de gratis LuisterBieb-app kunt u genieten van luisterboeken, waar en wanneer u maar wilt. En er is voor ieder wat wils: of u nu wilt wegdromen bij een goed boek of uw kennis wilt bijschaven met een luistercollege op universitair niveau. Meer informatie vind u op www.bibliotheek.nl/luisterboeken


Digitale prentenboeken
 

Bereslimme boeken in de bibliotheek
In de bibliotheken Aalsmeer en Amstelveen Westwijk kunnen kinderen Bereslimme boeken bekijken. Bereslimme boeken zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. Lees hier meer over Bereslimme boeken.

Bereslimme boeken thuis uitproberen?
De Bereslimme boeken zijn ook gratis thuis te bekijken. Klik op onderstaande knop en ontvang een inlogcode. Log in met deze code en u kunt gratis voor drie weken thuis gebruik maken van Bereslimme boeken.
Lees hier meer over Bereslimme boeken voor thuisgebruik.

Databanken

Databanken in de bibliotheek
De bibliotheek biedt u met de databanken toegang tot een schat aan betrouwbare informatie. Jong en oud kan snel zoeken en vinden in een groot aanbod aan digitale bestanden. Interessante informatie verrijkt met filmpjes, links en foto’s. Bijvoorbeeld Consumenteninformatie, encyclopedieën, literaire informatie, wet en regelgeving. Open de databankenpagina in de bibliotheek

Databanken voor thuisgebruik
De portal voor laaggeletterden www.oefenen.nl kunt u ook vanuit huis openen. 


Digitaal Spreekuur

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van onze digitale diensten? Kom dan naar één van onze spreekuren. we helpen u graag op weg.